Mini Pasta  (2)
 Little  Pink Cake  (2)





Gelecekte arkeologlar sayemde çok mutlu olacaklar.

Yaşadığım yerlerde bol bol nakışlı pasta bulunca, iyi bir tez konusu olacağım.. 

Uzun uzun anlamaya çalışacaklar, bu kadın ne yapmak istemiş, diye.. 











Bu mini pastalar alışkanlık yaptı
..
Hep daha fazla pasta yapmak istiyorum.  

Ama bu arada modern nakışı geliştirmek adına da ciddi bir eleman olduğumun farkındayım.. 
İki keyif bir arada, hem pasta hem nakış.. 

Yemesek de olur, kilo yapıyor.. 
Çerçeve içinde odamı ya da masamı süsleyen pastalar beni daha çok mutlu ediyor. Hem pastayı yapıp yiyorsun.. bitiyor. Ama bu pastalar sonsuza kadar benimle..


Nasıl yaptım?

Malzemeler;

Pul ya da gümüş renkli payet, pembe, mavi kum boncuk, pembe mini boncuk, organze pembe kurdele, mavi ebruli ince kurdele, ayrıca rafya şeklinde satılan kurdelelerden (paket süslemede kullanılanlardan ) boncuklu kadife şerit.(hazır satılanlardan). 








Çizime oranlayarak kumaşta bir hiza bulun. Kumaşın tam ortası tespit edip, desenin de tam ortasını bulup, ortak noktadan yukarı ya da aşağıya ölçüp deseni oturtun.. Çizimi tam ortalayın.. Sağ,sol, yukarı, aşağı eşit mesafe bırakın..









Hazır satılan boncuklu kadife şeritten kesin, yerleştirin.
Üstüne organze kurdeleden kesip yerleştirin. Ama bu parçayı keserken üst köşeleri uçurun ki, pastanın ovalliğini vermiş olun.. 
Hazır şeridin alt kısmına da rafya kurdelesinden (ben bunu Tahtakale'de bir yerlerde bulmuştum.) aynı uzunlukta kesip yerleştirin.














Pastanın en üstüne pembe boncuklarla papatya, mavi kurdele ile ayrıca kır papatyaları işleyin. Bu papatyanın ortasına bir kaç mavi kum boncuk dikin.. Ayrıca tohum işi ile mini çiçekler işleyin ve tam ortasına pembe cam boncuk yapıştırın. Hobi malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz.




Rafya kurdelenin en altına bir sıra karanfil kurdelesi geçin. Bu kurdeleler tüm tuhafiyecilerde satılıyor. Ve son olarak gümüş renkli payetleri sırayla en alt sıraya tutturun. Bu payetleri tutturmanın en güzel yolu ise ortalarına birer adet kum boncuk yerleştirmektir. Böylelikle payetlerin sağından, solundan iplik görüntüsü de oluşmaz. Kum boncuk onu sabitler..













Şimdi pastadan çıkan maytapları yapalım.. 

İnce takı teline farklı renklerde muline iplikleri saralım. Uçlarından uhu ile yapıştıralım. İstediğimiz uzunlukta keselim.. Kurdele çiçeklerin aralarından uzatarak en uç noktalarından dikerek, tutturalım.












Kullandığım takı teli yukarıdaki gibi.. Numarasını bilmiyorum. Ama nakışa oranlayarak bir tel seçeceksinizdir.  

Maytapların ucuna da birer kum boncuk dikin..











Geldik en son detaya.. pastanın ayakta durması için gerekli ayakları da sap işi ile koyu gri muline iplikle işleyelim.. 











Her iki mini pastamı da pembe İkea çerçevelere yerleştirdim. 
Alışverişe gittiğiniz her yerden çerçeveler toplayın ve bunları bir köşede biriktirin. Günü gelince onların içine bir şeyler yapmak isteyeceksiniz.. Maliyeti de çok düşük, çerçeve 8 tl, diğer malzemeler ise en fazla 8,10 tl tutsa, toplamda 20 tl bile değil.. 

Masanızı, odanızı, çocuğunuzun odasını süsleyebilir,  dostlarınıza, sevdiklerinize masa ya da duvar süsü olarak hediye edilebilirler. 

Diyette olan bir arkadaşınıza ödül, pasta sever bir komşunuza ev hediyesi, torununuzun arkadaşına masa süsü ve pek çok şey olabilirler.


Şimdi ise  gerçek pasta yapmaya gidiyorum. Çikolatalı & portakallı..  :))



&&&




Yorumlar

Popüler yayınlar