Serbest Stil Nakış



Sonbahar  - Autumn

Serbest çalışma - free style





sonbahar - autumn



Bir fotoğrafta görmüştüm ve zihnimde kalmıştı.
Uçuş uçuş otlar, sıradan bir sazlık, saplar, tohumlar ve beyaz polenler... geride yağacakmış gibi bir hava ve sıradağlar... Hepsi nakışa çok uygundu..

Nakış tutkunu olunca hemen hemen her şeye artık, bu nakışa uygun mu? bunu nasıl işleyebilirim, hangi tekniği kullanmalıyım? diye bakar, düşünür oluyorsunuz. Patatesleri soyduğunuz bir gazete parçasındaki fotoğraf, naylon bir poşetin üzerindeki alelade bir logo, not defterlerinin üzerindeki illüstrasyonlar, her türlü çiçek ve bitki, hepsi birer esin kaynağı... Uygulama için nakış teknikleri düşünmekten bazen hiç bir şey düşünemez oluyorsunuz. 

Bu ve benzeri projeler çok az maliyetli ve yaratıcılığı tamamen size kalmış..


malzemeler;

hayal gücünüz, bir resim ya da bir fotoğraf
keten kumaş parçası  20x20 ya da 30x30  dilediğiniz ölçüde
aquarell boya kalemleri (hem sulu hem kuru olan boyalardan)
nakış yünleri, nakış iplikleri, koton perle iplikler, yünler, 







Önce desenin ana hatlarını kumaşa çizin
Deseni milaj kağıdına çizip,karbon kağıdı ile de kumaşa aktarabilirsiniz. Sarı karbon kağıdını her zaman tercih etmeli. Hata yapınca siyah karbonun izini yok etmek mümkün olmuyor. 







Boyanın ucunu hafif ıslatın ve ana çizgilerin yanısıra koyu gölgeleri oluşturun. üzerine yoğun olarak işlemelerin yapılacağı noktaları yoğun olarak gölgelendirin. Hem de işlemede size yön verecek..Kompozisyon oturunca daha seri çalışacaksınız.






















Başlamadan önce mutlaka işlemede kullanacağınız iplik ve yünlerin hepsini bir araya gruplayın.. Hepsini bir arada görmek bütünü oluşturmaya yardım edecek, renk armonisini, ne isteyip, ne istemediğinizi daha iyi tespit edeceksiniz..

Çerçeveyi oluşturmak için ince, ebruli kurde ve merserize iplikle örülmüş dantel şerit kullandım.



VEE, BİTTİ......


Yorumlar

Popüler yayınlar