Aplike ve Nakış


HAVADA AŞK KOKUSU VAR!

LOVE İS İN THE AİR!
Applique&Embroidery


İllustrasyonlardan  nakış ve aplike çalışmaları için modeller çıkarmak alışkanlık olmaya başladı.

Bu projeyi Halime Keskin'in (www.hallice.com) çalışmalarından kopya ettim.  Orijinal fotosu aşağıdaki gibi.. Renkli kartuş azaldığından bir bölümünü siyah beyaz çıktı alabildim. Başkaca pek çok güzel çizim vardı. Ancak ikili hoşuma gitti.Yağmuru, şemsiyeleri çalışmak istedim. 
Hele şemsiyeleri görünce, aklıma hemen masa örtüsü olarak kullanılan şeffaf muşambalar geldi. 
Oldu bu iş dedim. 

Küçük hanım ve küçük bey aniden yolda karşılaşırlar ve birden yağmurlu havada aşk kokusu yayılır. Birbirlerinin yanında geçerken artık kaçınılmaz aşk başlamıştır. Küçük hanım saçlarını hoplata hoplata yakışıklının yanından geçerken birden kalbinin de hopladığını hisseder. Genç adam ise sabah evden çıkarken kahverengi pantolonun üstüne siyah ceketini giymek isterken, annesinin zoruyla sarı kabanını giymiş ve giydikten sonra, aslında onun haklı olduğunu annesinin renk seçimlerinde kendisinden daha iyi olduğunu düşünmüşken, bir anda .....Şehrin kalabalığında, yağmurlu ve kapalı havada.. İçinden biraz utanmış ve biraz da heyecanlı küçük hanımın yanından geçme hamlesinde bulunur. Bu hikayenin devamı var tabii ki de... 

 Maceranın geri kalanı için bir şeyler düşüneceğim. Şimdilik ikilinin durumu aşağıdaki gibi.  




Öncelikle çizimi anahatları ile kumaşa kopyaladım. Olabildiğince az çizgi aktarmaya çalışıyorum. Çünkü çalışma sırasında bazı değişiklikler yapmak, ilave ya da çıkarmalar yapmak gerektiğinde iz ve lekeler kalsın istemiyorum.
Bu yüzden sadece kız ve erkek çizimini şöyle bir kumaşa yerleştirdim. Bir de ufuk çizgisi yaptım.

 

Önce döşemelik kumaş kartelasından kestiğim küçük bir parça ile kızın mantosunu  yapıp, kenarlarını battaniye ilmeği ile kumaşa diktim. Düğmelerin yerine mavi boncuk diktim.


  

Saçlarını ebruli yünle çalıştım.kol kısımlarını ise sarma yaptım.
Bu arada göz ve dudakları unutmadım.





Genç adamın da paltosu da döşemelik kumaş. Pantolunu yün gabardin. Kenarlarını gene battaniye ilmeği ile tutturdum. Bu kez turuncu iplikle.. 

Atkısını sarma ile çalıştım. Saçlarını da gordes düğümü yaptım. Bazı ilmekleri kesip, biraz dağınık ve çılgın olmasına çalıştım.


Ev ve apartmanların biraz çocuksu çizimler gibi kalmasını istemiştim. Orijinal çizim de zaten çocuksu ve eğlenceli idi. Kumaşları kesip yapıştırdım. Kahverengi iplikle gelişigüzel  diktim. 


Elips şeklinde kestiğim bir sentetik keçe parçasına, yün ebruli iplikle dal ve yapraklar yaptım. Ağaç şeklinde bu keçe parçasını önce kumaşa tutturdum ve sonra gövde kısmını yün iplikle tamamladım.


Küçük hanımın çizmelerini puanlı kırmızı kumaştan kesip yapıştırdım. Bacaklarını sarma yaptım. külotlu çorap gibi dursun diye... Yola da biraz kahverengi dikişler atarak biraz zemin hissi vermeye çalıştım.




Her ikisinin de şemsiyelerini şeffaf muşambadan keserek yaptım. Üzerlerine beyaz iplikleri uhu ile yapıştırarak kavis çizgilerini oluşturdum. Şemsiyenin sapına gelince; Kalın takı telini yün iplikle sardım ve uhu ile ipliğin yapışmasını sağladım. Yerine yerleştirdikten sonra aynı renk iplikle 2,3 noktadan kumaşa dikip, sabitledim.


Son olarak yağmur dikişlerini ve mini yeşil kapleri keçeden keserek yapıştırdım. 
Elektrik tellerini evlerin önüne ilave ettim. 
Kalın mukavvaya yapıştırdım.

Gerçekten de havada aşk kokusu var.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Kumral saÇlı kız ve atkılı toy Çocuk. Her ikisinin de yuzundeki ifadelere dikatli baktığmzda, havadaki kokuyu duyabiliyoruz.

Popüler yayınlar